Om oss

cropped-IMG_6329.jpg

MIR. Et nyoppstartet hiphop/soul-band. Bandet består av:

Vokalist Mirjam Omdal. Hun går 4. året på NLA høgskolen avdeling Staffeldtsgate; utøvende rytmisk musikkutdanning. Hun har sunget i musikaloppsetninger, eventband, kor; New Voices, Safari og koret for Venke Knutsson, Myron Butler, Amina Sewali, Nicoline Berg Kaasin.

På trommer; Stian Stapnes. Han har spilt for signaltroppen og storbandet i HMKG, og for diverse artister som; Venke Knutsson, Erik Faber, Simen Rem, Thea Stapnes, Pow Pow Lovespeake.

På bass; Arild Strøm. Han går 4. året på NLA Høgskolen avdeling Staffeldtsgate. Han har spilt i en rekke teateroppsetninger og husband på festivaler, og for artister som Røst og Jaren Scott.

Og keys; Marcus Nilsen. Han har spilt for artister som Trygve Skaug, Christian Ingebrigtsen Pål Rake, Thea Stapnes og en lang rekke gospelkor.

Samarbeidet mellom de fire startet i februar 2016. Vokalist Mirjam Omdal, med sine 6 ferdigskrevne låter skulle framføre disse på sin eksamenskonsert i Juni 2016 på NLA høgskolen. Etter 3 måneder med jobbing og musisering, gjennomførte bandet en bånnsolid eksamenskonsert med 5 ferdigstilte låter og gjennomført tema. Det ble til stor glede for både publikum og bandet. MIR spilte samme sommer deres første konsert på Slottsfjell – campscenen 13. juli 2016. De opprettet band-navnet MIR.  Sjangermessig er de innspirert av Rihanna, Haitus Kaiyote, Jarle Bernhoft, Emily King, Robert Glasper, Lauryn Hill og andre. Sjangeren er en god dose gospel og hiphop. Samlebegrepet blir hiphop-soul. De havner også innenfor RnB-sjangeren. Nytenkende til norsk band å være, og absolutt en sjanger norsk musikk trenger mer av.

Deres musikalske ambisjon er å satse på proff innspilling og derifra havne på norsk radio, og på norske festivaler; Øya-festivalen, Urørt-scenen, VG-lista.